Selecteer een pagina

KONING: sport, events & travel

KONING SET regelt alles rondom uw sportieve evenement. Extra hulp nodig in de logistiek, planning, communicatie of financiën? Eva de Koning draait haar hand hier niet voor om. Door de jaren heen heeft KONING diverse evenementen van A tot Z georganiseerd, hierbij excelleert het bedrijf in de logistieke planning en productie. Maar door die jarenlange ervaring denkt Koning ook mee over invulling, planning, marketing en overige zaken die uw evenement tot een succes maakt. 

KONING SET zet zich voornamelijk in voor sportieve evenementen: Sport en Events. Travel staat voor het locatie onafhankelijk werken, aanpassen aan diverse omgevingen en flexibel schakelen tussen diverse locaties.

Senior Games Rotterdam

2020-2021

Zoveel mogelijk ouderen in Rotterdam stimuleren weer of meer te gaan bewegen. In september 2020 werden de Senior Games Rotterdam afgetrapt met een week lang bewegen (zowel online als offline) voor alle senioren in Rotterdam. Doormiddel van een beweegkarvaan bezochten we verschillende verzorgingstehuizen en kon je ook online mee bewegen. Daarnaast werd er dagelijks bewogen tijden de beweegbingo en gingen de beweegblokken van start. Aankomend jaar worden er verschillende beweegactiviteiten (klein en grootschalig) aangeboden voor alle Rotterdamse Senioren.

Ik ben verantwoordelijk voor de gehele productie van dit project. En geweldig initiatief, zeker in tijden van corona. Iets extra’s doen doormiddel van bewegen, eenzaamheid tegen gaan en mensen kennis laten maken met de sportaanbieders uit hun wijk.

Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2021

2019-2021
In 2021 waren alsnog de Special Olympics Nationale Spelen Den Haag. Het evenement was in 2020 verplaatst vanwege het Corona virus. Dit is het grootste multi-sportevenement in Nederland voor mensen met een verstandelijke beperking.
Voor dit project was ik onder andere verantwoordelijk voor het logistieke deel, denk hierbij aan het vervoer van de sporters, de slaaplocaties en de begroting. Daarnaast was ik ook verantwoordelijk voor de marketing en communicatie, wat direct een mooie uitdaging was met het verplaatsen van dit evenement. We moesten creatief nadenken hoe we 2020 gingen vormgeven en 2021 wilde neerzetten. Daar werd in 2020 de online editie van Unified Moves voor bedacht. In 2021 hebben we fysieke trainingen aangeboden, een actief digitaal programma voor de thuisblijver en waren de openingsshow en een recap van het weekend te zien op TV West.

Unified Moves

2020
De Special Olympics Nationale Spelen in Den Haag zouden plaatsvinden in de zomer van 2020. Door het Corona virus zijn deze verplaatst naar 2021. Om de doelgroep toch een weekend sport mee te geven, organiseerden we een klein onlinefeestje. Dit werd de eerste online editie van Unified Moves. Live vanuit het ADO Den Haag stadion werd er een spetterend feest georganiseerd die live door iedereen, met en zonder beperking, te volgen is via de speciale website www.unifiedmoves.nl
Als een van de projectcoördinator stuurde ik onder andere het technische gedeelte aan. Dit vind ik een interessant stuk, omdat je live bent moet ieder detail kloppen. Je moet daarbij goed nadenken over wat je wel doet en wat niet. Als coördinator speelde ik ook een rol in het uitdenken van het concept, het uitzetten van het programma en de communicatie rondom het evenement vanuit Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2020.

Samen Haags – het online LIVE festival

2020
Een eigen evenement, georganiseerd samen met Sofie den Dulk van SOOF. Samen Haags is het online livefestival, mede mogelijk gemaakt door Haagse ondernemers die zijn geraakt door de Corona crisis. Samen Haags is een sportief en cultureel dagje (online) uit voor iedereen.
Het was de allereerste keer dat ik een online evenement organiseerde. Samen met SOOF bedacht en ontwikkelde ik het project Samen Haags. Hierin vond ik vooral het technische deel heel leerzaam. We schreven een script op ons idee, in de uitvoer was het script tot op de seconde leidraad. Bij een ‘normaal’ evenement schrijf je ook een script, maar daar is het minder erg als er iets uitloopt of veranderd. Online is alles zo op de seconde uitgedacht.
Voor Samen Haags hield ik me ook bezig met de programmering, financiën, communicatie & marketing en de uitvoer rondom het project.

 

Sport Experience

2019
Rotterdamse kinderen van 2-12 jaar konden vier weken lang kennis maken met ruim 30 verschillende sporten tijdens de Sport Experience. Het doel om de sportparticipatie te verhogen bij Rotterdamse kinderen is gelukt, we hebben hier meer dan 15.000 kinderen kennis laten maken met de sport.
Ik was verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van de Sport Experience. Hierbij hield ik me bezig met de marketing & communicatie, de logistiek, aansturing van het team, etc. Ik vond het een heel waardevol project omdat het vaak bij kinderen al fout gaat wat betreft sport. Het is belangrijk dat zij meer sporten waardoor ze een gezonder leven krijgen. Tof om te zien dat alles in deze weken klopt en kinderen echt in actie kwamen.

De Sporttafel

2018, 2019
De Sporttafel wil structureel meer mensen op hun eigen hoge niveau laten sporten door middel van netwerkbijeenkomsten. Tegelijkertijd willen ze de gezondheid en verbondenheid tussen verenigingen versterken. Voor mij als event manager een heel mooi project. Sport en verbinding tussen veel sportverenigingen staat hier centraal, en het levert een groot netwerk op waar veel interessante onderwerpen op tafel kwamen.
Als event manager organiseer ik de netwerkbijeenkomsten van A tot Z. Denk dan aan locatiescouting, programmering, uitzetten en coördineren van uitnodigen en de communicatie.

Beach Sport aan Zee

2018-2019 
Met het project Beachsport aan Zee willen de Rabobank, Gemeente Den Haag en The Hague Beach Stadium meer Hagenaren aan het sporten krijgen. Hierbij richten ze zich met name op de doelgroepen: Senioren, PO&VO-onderwijs en bedrijven.
Mijn verantwoordelijkheid was het coördineren van het senioren- en onderwijsprogramma. Hierbij vond ik met name de senioren een interessante doelgroep. Ik leerde van de senioren wat zij graag wilden en ook wat wel en niet kon. Er zat een jaar voorbereiding aan vast, hier leerde ik de doelgroep goed kennen, het was ontzettend mooi om te zien hoe enthousiast ze uiteindelijk waren van het aanbod.
Ik hield me tijdens dit project bezig met de communicatie in brede zin: inschrijvingen, uitingen en vormgeving. Maar ook dacht ik mee over de trainingen, en stuurde deze aan, die uiteindelijk werden aangeboden in het programma.

Kids Beach Day

2017, 2018, 2019
De jaarlijkse Kids Beach Day, geïnitieerd vanuit de Voedselbank, laat kinderen kennis maken met verschillende sporten op het strand van Scheveningen. Ik heb drie jaar aan dit project meegewerkt als coördinator van het sportprogramma. Ik vond het hartverwarmend om te zien dat kinderen die geen mogelijkheden hebben om te sporten, de sport zo enthousiast oppakken. Kids Beach Day zet zich in voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen waar weinig tot geen geld is voor sport.
Ik coördineerde het gehele sportprogramma voor duizend kinderen in tien verschillende takken van sport. Een geweldig mooi project om een bijdrage aan te leveren.

Nationale sportweek Den Haag/ Rotterdam

2017, 2018, 2019
Jaarlijks organiseert NOC*NSF de Nationale Sportweek in Nederland. Hiermee willen ze zo veel mogelijk mensen inspireren om een leven lang te genieten van plezier van sport.
In Den Haag heb ik drie jaar lang de gehele organisatie van de Nationale Sportweek gedaan voor alle PO & VO-scholen. We organiseerden deze week op het strand, Beach sporten stonden dan ook centraal. De uitdaging in de organisatie lag vooral in het logistieke deel. Wie plaats je wanneer en hoe los je verschuivingen in de planning en de inschrijvingen op.
Naast die logistiek zorgde ik in Den Haag voor het contact met de scholen, deed de communicatie, planning, inschrijvingen, het aanbod, de evaluatie en de financiële afhandeling.
In Rotterdam was ik in 2017 host tijdens de Nationale Sportweek. In deze rol zorgde ik dat het programma op het podium goed verliep en praatte de hele dag alles aan elkaar.

Open dagen sportstad aan Zee

2018
Met ‘Open Dagen Sportstad aan Zee luidden we de opening van het sportstrand in Den Haag in. Vier dagen lang konden bezoekers kennis maken met verschillende beach-, water- en urban sports. Dit evenement heb ik van A tot Z georganiseerd en geproduceerd. Ik vond het heel gaaf om een eigen project neer te zetten en een eigen team om me heen te bouwen.
Voor dit evenement heb ik nagedacht over ieder detail zodat we de sportdagen het beste neer konden zetten voor de bezoekers. Hierbij was ik echt met alle aspecten van een evenement bezig: de conceptontwikkeling, communicatie, marketing, social media, persuitingen, sportaanbod, inschrijving, uitvoer van het evenement, de evaluatie en financiële afhandeling.

Surfproject

2018 – 2019
Het Surf Project geeft surfles aan kinderen met het syndroom van Down, autisme en/of ADHD. Hierdoor krijgen de kinderen meer zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde. Een super waardevol project met een hele mooie doelgroep. Er komt zoveel liefde en waardering uit, dat vond ik echt geweldig.
In 2018 heb ik samen met Team Ter Heijde de nieuwe locatie in Ter Heijde opgezet. Vervolgens coördineerde ik alle zaken rondom de vrijwilligers.

Opening Sportcampus Zuiderpark

2017
De Sportcampus Zuiderpark is een toonaangevend sportcomplex met faciliteiten voor veel verschillende sporten. Daarnaast is het een kenniscentrum met sportopleidingen, onderzoek en innovatie. Een dag voor de officiële opening van de Sportcampus werd ik ‘ingevlogen’ om de uitvoer in goede banen te leiden. Iemand anders had het plan bedacht, aan mij was het om dit uit te voeren.
Tijdens de opening stuurde ik zo’n 100-150 studenten/vrijwilligers aan. Hierin verzorgde ik de briefing, de aansturing tijdens de opening en de organisatie rondom de vrijwilligers. Een mooie uitdaging om zo’n korte opdracht uit te voeren en mijn eigen ‘sausje’ eroverheen te gooien.

ATPI Events

2014-2018

ATPI helpt internationale sportevenementen met uitdagingen op het gebied van sponsoractiviatie, travel & logistics, programmaontwerp, registratie, stakeholdermanagement en gastbeleving. Het is een van de meest vertrouwende merken in de reis- en evenementenindustrie. Het heeft mij vijf hele mooie jaren in veel verschillende steden wereldwijd opgeleverd.

Voor de Champions League Finales was ik de airport/logistiek coördinator voor Heineken. Zij nodigden ruim 1500 gasten uit naar de speelstad voor een geheel verzorgd weekend. Ik was verantwoordelijk voor de voorbereiding van de aankomstdagen op de vliegvelden in de speelsteden. Hiervoor coördineerde ik de aankomst van de gasten, zowel op het vliegveld als op de evenement locaties zoals het voetbalstadion of een feestlocatie. Ik regelde het vervoer, onderhield contact met hotels en was het aanspreekpunt voor een team van vier runners en twintig internationale hostesses.

Ieder jaar had ik dezelfde soort opdracht, maar in een totaal nieuwe omgeving. Dat maakte de uitdaging heel groot, iedere stad geeft namelijk een nieuwe logistieke uitdaging.

 

Eva de Koning – Scheveningen

Tel 06-15967136 
Email info@koningset.nl

KvK nummer 68333285 
Btw-nummer NL146976885B01